Sırma Satırlar
Haziran 3, 2019
Tasavvur Çalışması
Haziran 3, 2019

Bir Game of Thrones Serzenişi

Bu ay size Game of Thrones dizisinin 8. sezonundan, bu sezondan neden herkesin şikâyet ettiğinden ve dizinin bu şikayetleri hak edip etmediğiyle alakalı bir şeyler anlatacağım. Aşağıdaki yazı inanılmaz derecede spoiler içerir.

“A Game of Thrones” George R. R. Martin tarafından 1996 yılında yazılan “A Song of Ice and Fire” serisinin ilk kitabıydı. Seri 5 kitaptan oluşuyor ve yedinci kitapla sona erecek. Mevzubahis şu ki David Benioff ve D. B. Weiss isimli iki adam bir gün bu kitapları seyirci karşısına çıkarma kararı alıyorlar. Yazarla görüşülüyor kanalla anlaşılıyor ve 17 Nisan 2011’de ilk bölüm yayınlanıyor. İlk sezonlar inanılmazdı: derin diyaloglar, çevrilen dolaplar… Ne kadar eksik olursa olsun dizi kitap serisiyle paralel ilerliyordu. Karşımızda geçmişi, geleceği, bir mantığı olan devasa bir evren vardı. Kitapların tükendiği noktada dizi çekimlerine devam edildi. Muhteşem görsellik ve ilk sezonların ekmeğini yiyerek yukarıda dillendirdiğim senarist olduğunu iddia eden adamlar altıncı ve yedinci sezonları idare ettiler. Belki eski muhteşem ayrıntılar yoktu ama hala fevkalade bir diziden bahsedebiliyorduk. Keşke Eddard Stark King’s Landing’e gelmeseydi de bu aptal sezonu izlemeseydik.

 

İlk iki bölümü önemli hiçbir şey yaşanmadığı için izlemedim. Üçüncü bölümü derste kulaklığımı takarak kendi internetimden izledim. Ne uğruna? Night King’in bıçaklanarak öldürülmesi için. Dothrak ordusunun sırf zeka geriliğinden yok olması için. Başka da bir şey hatırlamıyorum çok karanlıktı. Sonraki bölümde ejderhayı sinek avlar gibi avladılar. Sonra ne oldu biliyor musunuz? Son ejderhayı kimse vuramadı. Tesadüfe bak. He bir de şey var: 8 sezondur iyilik meleği olan Khaleesi bir bölümde kafayı yiyor ve herkesi yakıyor. O uzun ve güzel sıfatlarına bebek katili olmayı ekliyor. Peki ben ne mi yapıyorum? “Game of Thrones güzel dizidir, toparlarlar. Bu dizi başladığında ben 10 yaşındaydım, beni büyüttü.” diyerek saygımı yitirmeden sınav haftamın ortasında son bölümü izlemek için sabahlıyorum. Hayatımda izlediğim en b*ktan şeydi.

Ula Jon Snow kraliçeyi öldürdükten sonra ejderha gelip tahtı yaktı. Terbiyemi takınmakta çok zorlanıyorum ama ejderha tahtı hangi bilinçle neyi kavrayarak yaktı? Hadi bunu kabul ettim. SEKİZ SEZONDUR DİZİYE BENDEN DAHA AZ KATKISI OLMUŞ BRANDON STARK NASIL KRAL OLABİLİR? Brandon hangi hakla tahta geçti? Daha iki bölüm önce Winterfell’e geçmek istemeyen Bran neden ve nasıl kral olmak ister?  Brienne’nin o konseyde ne işi var? Sen kimsin? O sahne ne kadar saçma bir sahnedir? Lekesizler Jon Snow’un yaşamasını nasıl sindirdi? Azor Ahai kim? White Walkerlar neden bu kadar kolay öldü? Jon Snow’un Targaryen olması ne işe yaradı? Bran’in 3-eyed-raven olması ne işe yaradı? Karakter gelişimi nerede? Kaliteli diyaloglar nerede? O güzelim dizi nerede, benim iki yıldır beklediğim final nerede?



Paylaşmak Güzeldir:

İrfan Özer
İrfan Özer
Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu olup Boğaziçi Üniversitesine başlamış bulunmakta. Dergi ekibinin kendisinin potansiyelini bilmesi sebebiyle zorla yazar olarak tutuluyor. Kendisinin gevşekliği oldukça zeki yaklaşımlar doğuruyor. Moda sahilde buluşmanızda yarar var.