Vedalar Bir Son mudur? 
Kasım 3, 2022
Haydari
Kasım 3, 2022

Vadiden Uçuş

Konuk Yazar: Şule Çalış


Herkes kendi keşif yolculuğundadır bu hayatta. Herkesin önem verdiği değerler de başkadır. Ama aslolan bir şekilde güzel etkilerde bulunmak, kendini keşfetmek ve bu yolculukta iz bırakabilmektir. Simurg da sanırım benim çeyrek asırlık ömrümün en güzel duraklarından biri oldu. Bolca zaman geçirdim, değer ürettim, öğrendim, değiştim ve dönüştüm ve belki de Simurg’un kendi tonumdaki ta kendisi oldum. Hatta bunları ‘rağmenlerime rağmen’ yapmamı teşvik eden birçok Anka kuşu vardı. Kendimi keşfetmeme ve daha çok tanımama alan sağlayan bir yuva oldu. Sayısız anı ve öğreti yumağım oldu. Ve en güzel iyi kilerimden ve en kıymet verdiğim kitlelerden bir demet insan sundu. Bundandır ki bunca deneyim, dönüşüm, yolculuk ve her vadide bambaşka anılarla değişik benliklerimi keşfetmemi sağlayan zemininden ötürü kalbimde kocaman yer edindi. 5 yıllık keyifli serüvenimde üniversite çağlarımdan yeni yetişkin dönemime bana kattıklarından ve benim ona katabildiklerimden ötürü hem çok mutlu hem de çok kıvançlı hissediyorum.  Hayatın her köşesinden bunca farklı insanı tanıyabilmek, bunca farklı notanın şarkıya dönüşmesi herhalde bu kadar az rastlanan bir uyum çok da denk gelmese gerek. Vadilerinden bir ben geçtim her geçişimde başka benlikle çıktım. Şimdi kendi sürecimi sonlandırırken ilk vadiye adım atan o kızla şu an çıkan ben arasındaki tüm dalgalanmalarım ve dönüşümüm için sadece dudaklarımda tamlığın hissi ile bir gülümseme oluşuyor. 

 

….Anka kuşunu bulmaya çalışan bir grup kuş varmış. Her vadiden geçişlerinde sayıları azalmış. En sonunda anlamışlar ki varacakları ve ulaşacakları Anka kuşu kendilerinden başkası değilmiş….

 

Her zaman kıymeti bol, kendisi eşsiz, varlığı umut hissettiren canım derneğim; varlığını uzun yıllar görebilmek, kendi oluşturduğun benzersiz ve etik çizgiden kaymadan  “rağmenlere rağmen” yılları dolu dolu devirmen dileğimle. 

 

Bu dernekten bir Şule geçti tüm kalbini ve enerjisini sunarak. Hoşçakalın ♥



Paylaşmak Güzeldir: